mieso jest niezdrowe i ma niskie bv 75, a kazeina 85 i jajko 90,kiedtyys wiezniow karmiono miesem tylko i umierali z zatrucia toksynami po miesiacu, mieso dlugo zalega w przewodzie pokarmowym , nierozumiem jak niektorzy moga wychwalac ze miesko jest lepsze niz np jaja czy serwatka??
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Nie należy jednak przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest jedynie uzupełnieniem. Suplementując białko powinniśmy pamiętać że jest to dodatek do posiłków a nie [...]
Witam Jajecznica to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne. Dlaczego warto jeśc jaja ? Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka [...]
[...] wraz z witaminą C tworzą L-karnitynę. metionina - działa ochronnie na komórki wątroby, ułatwia szybkie pozbycie się tkanki tłuszczowej. Najobficiej występuje w białku jaja i mleka. ornityna - duże dawki stymulują wydzielanie hormonu wzrostu, usprawnia i przyspiesza pracę wątroby prolina - może stanowić zbiornik energii dla mięśni seryna [...]
[...] szklanki wydłubywać łyżeczką, ale największą katorgą było wypicie tej rzadko-gęstej brei (miałem odruchy na wymioty ^^ ). Następnym razem nie będę czekał 30s tylko odstawię jaja zaraz po zawrzeniu. Starałem się jeść rybę, ale też zbiera mi się od niej na wymioty. Jem również kotlety sojowe, staram się codziennie, ale nie zawsze wychodzi, bo nie [...]
Skoro już tak sobie rozmawiamy to powiem że dla mnie twaróg + lniany to najgorsza rzecz jaką w życiu jadłem. Do autora: skoro nie podchodzi ci twaróg to zmień go na mięso albo jaja np, po co się zmuszać.
[...] cenę uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% [...]
[...] może to być ok 150g białka dziennie. Zaznaczam jednak, że chodzi tu o ogół spożywanego białka ze wszystkich źródeł, czyli tradycyjne źródła pokarmowe (chude mięso, ryby, jaja, nabiał, nasiona roślin strączkowych) oraz te przyjmowane w formie odżywek. Białko ma duże znaczenie nie tylko dla wzrostu mięśnie, ale także dla utrzymania jakości [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Nie należy jednak przesadzać jeżeli chodzi o zastępowanie źródeł białka odżywką białkową. Białko w naszej diecie powinno pochodzić zarówno z produktów zwierzęcych takich jak jaja, mięso, ryby jak również roślinnych. Odżywka białkowa jest jedynie uzupełnieniem. Suplementując białko powinniśmy pamiętać że jest to dodatek do posiłków a nie [...]
[...] będzie składało się z białka i tłuszczy. Natomiast jeśli śniadanie jest Twoim posiłkiem przedtreningowym to warto aby zawiera także węglowodany. Jedząc na śniadanie jaja z płatkami owsianymi musisz jednak pamiętać o odpowiedniej przerwie między posiłkiem, a treningiem, aby nie obniżać komfortu podczas treningu. Dla uzyskania [...]
[...] do organizmu jak najwięcej witamin i minerałów z pożywienia. Wprowadzić do jadłospisu zdrowe, nisko przetworzone pokarmy, chude białko, zdrowe tłuszcze roślinne, ryby, jaja, nabiał. Zadbaj o wyższy udział białka w diecie, gdyż jest ono niezwykle ważne podczas redukcji tkanki tłuszczowej jak i budowania masy mięśniowej. Więcej na temat roli [...]
[...] Jeśli jednak nie jesteś osobą, która korzysta wyłącznie z roślinnych źródeł pożywienia, to warto włączyć do diety białka mleczne lub ewentualnie białka jaja, które posiadają komplet aminokwasów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie warto też komponować posiłków w ten sposób, żeby ich stałym zamiennikiem [...]
[...] Wyeliminuj z diety wszelkiego rodzaju przetworzoną żywność, cukier, słodycze, słodzone napoje. Wymień to wszystko na pełnowartościowe produkty takie jak: chude mięso, ryby jaja, sery, nabiał, dobrej jakości ciemne pieczywo. Więcej wskazówek dotyczących diety, znajdziesz w świetnym artykule Macieja Sulikowskiego, który znajdziesz pod tym [...]
82 kg ,cel 79kg ?hmmm proscizna ,dal bym 180g bialka okolo 220g ww i 100g tluszcu taka chybryde .Jadl bym:chudy ser bialy,jaja,ryby oceaniczne,mieso wolowe i drobiowe,kasze,ryz brazowy,warzywa,oliwe z oliwek,orzechy i nasiona,a po treningu albo glukoze albo carbo
[...] źródła białka, więc moje pytanie, czy Twoja nietolerancja dotyczy ogólnie białka mleka? Czy może samej kazeiny lub białka serwatkowego? Czy nie tolerujesz też białka jaja i wielu białek roślinnych? Te wymienione na samym końcu są ostatnio bardzo modne i wiąże się to z powrotem trendu na weganizm i wegetarianizm. Jest ich naprawdę dużo. [...]
[...] Maize czy Vitargo. Połącz je z białkiem np. serwatkowym, a jeśli jesteś osobą, która nie toleruje białek mleka, możesz wykorzystać odżywki takie jak białko wołowe, białko jaja lub białka roślinne. Wszelkiego rodzaju odżywki białkowe znajdziesz tutaj: https://www.sfd.pl/sklep/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe-k119.html Taki gainer będzie świetnie [...]
Jeżeli nie bawisz się w diety typu j/nj i nie trzymasz odpowiedniego czasu postu to daj przed treningiem owsianke + jaja. Jak zrobisz porządny trening możesz mieć zamułe tak do poludnia. Po treningu dobry posiłek + ew mocna kawa i można wytrzymać. Zmieniony przez - Daff w dniu 2012-08-26 09:29:44
[...] ilość warzyw, także nasion strączkowych, odrobinę owoców, dobrej jakości węglowodany takie jak np. kasza, ryż (ciemny, a białego staraj się unikać). Wybieraj chude sery, jaja, ryby. Codziennie sięgaj po orzechy, a Twoim głównym źródłem tłuszczu niech będzie oliwa. Wydaje się, że najlepszą i najzdrowszą opcją będzie dieta śródziemnomorska. [...]